Behandelingen

In onze vier moderne behandelkamers kunnen we u een hoeveelheid aan behandelingen aanbieden, van preventie en mondhygiene tot uitgebreide restauratieve behandelingen.

Daarnaast werken wij samen met specialisten in de regio voor wat betreft specifieke behandelingen zoals orthodontie en kaakchirurgie/implantologie.

Informatie over allerlei tandheelkundige onderwerpen vindt u op de website van
 het Ivoren Kruis: www.ivorenkruis.nl.

Preventie en mondhygiëne:

Preventie houdt in de gezondheidszorg in het voorkomen van ziekte. In de mondzorg gaat het dan voornamelijk om gaatjes (cariës) en tandvleesaandoeningen (gingivitis en parodontitis). Preventie begint met het zo goed mogelijk voorlichten van u als patiënt en u vervolgens motiveren om met de opgedane kennis en vaardigheden aan de slag te gaan en te blijven. Daarom is in onze praktijk preventie een taak van het hele team.

Specifiek op preventie gericht is onze preventie-assistente, die op woensdag en donderdag de gehele dag patiënten behandelt. Zij richt zich vooral op patiënten met tandsteen boven het tandvlees (gingivitis). Ook geeft zij poetsinstructies, fluoridebehandelingen en voorziet zij de net doorgebroken blijvende kiezen van een beschermlaagje (sealants).

Heeft u tandvleesontsteking waarbij ook het kaakgebot aangedaan is, dan wordt u binnen onze praktijk behandeld door de mondhygiëniste. Zij is aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag en behandelt dan voornamelijk patiënten met tandsteen onder het tandvlees.

 

Wortelkanaalbehandelingen en zicht:

Voor moeilijke wortelkanaalbehandelingen beschikken wij over een dentale operatiemicroscoop. Hiermee kunnen wij zonodig de wortelkanalen uitvergroten en u een state-of-the-art behandeling geven.


Slijtage en esthetische behandelingen:

Is uw gebit afgesleten door bijvoorbeeld erosie, tandenknarsen, te hard poetsen of een combinatie hiervan, dan kunnen wij uw tanden en kiezen opbouwen met composiet (wit vulmateriaal) of porselein, of een combinatie hiervan. Overleg met uw behandelaar wat voor u de beste optie is.


Voor en na behandeling met composietveneers.

 

Kronen/bruggen en protheses op implantaten:

Nadat u geïmplanteerd bent door een van de specialisten buitenshuis, kunnen wij na een inhelingsperiode de kronen/bruggen danwel de protheses op de implantaten vervaardigen.


Slaapapneu:

Heeft u last van een onderbroken slaap door snurken? Of heeft u last van nachtelijke ademstops en voelt u zich overdag niet fit? Na een uitgebreid slaaponderzoek door een specialistenteam in het SKB kunnen wij u op hun verwijzing een "snurkbeugel" (MRA) aanmeten.
Zie ook: www.apneupagina.nl.