Nieuws

Zomervakantie 2019 - Praktijk gesloten week 33, 34, 35

In verband met de zomervakantie is onze praktijk 3 weken gesloten vanaf maandag 12 augustus (week 33, 34 en 35). Voor spoedgevallen tijdens onze afwezigheid kunt u terecht bij de volgende Winterswijkse collegae:

Van 12 aug t/m 16 augustus (week 33):


Van 19 aug t/m 23 augustus (week 34):
Van 26 aug t/m 29 augustus (week 35): 's Avonds na 17.00u en in het weekend belt u, in geval van spoed, de dienstdoende tandarts via het centrale telefoonnummer: 0544-466149. Vanaf maandag 2 september 8.00u zijn wij u weer graag van dienst.

Een mooie zomer gewenst!

Team tandartsenpraktijk Van der Wielen


Hou je mond gezond

In het kader van het onderwijsproject ‘Hou je mond gezond!’ hebben Jisca Hoekstra (mondhygiënist) en Tara Mulder (stagiaire tandartsassistente) van Tandartsenpraktijk van der Wielen uit Winterswijk afgelopen week de groepen 1/2 en 3/4 van basisschool ’t Kempken uit Meddo bezocht om poetslessen te geven. Tijdens deze poetslessen wordt de leerlingen kennis bijgebracht over de mond en het gebit, tandenpoetsen, gaatjes, tanderosie (oplossen tandglazuur door zuren) en de zeven eet- en drinkmomenten.
Dit gebeurt door een interactieve les te geven waarin de leerlingen alles mogen vragen en hun eigen ervaringen bij de tandarts mogen delen. Op deze manier wordt er geïnventariseerd wat de leerlingen al weten over mondverzorging en welke kennis er nog kan worden bijgebracht. De kinderen mogen zelf ook poetsen in de les en naderhand een tandenborstel, tandpasta en foldertje meenemen, zodat de ouders thuis ook weten wat er besproken is in de les. Kinderen moeten tot 10 jaar nagepoetst worden door hun ouders. Veel ouders weten dit niet, maar het is wel erg belangrijk om gaatjes te kunnen voorkomen.

Tandartspraktijk van der Wielen verzorgt de lessen in het kader van het onderwijsproject ‘Hou je mond gezond!’, geïnitieerd en ontwikkeld door het Ivoren Kruis. Doel van het lesproject is het bevorderen van een gezonde mond door het terugdringen van cariës (gaatjes) en tanderosie en het stimuleren van een tandartsbezoek.

De verslechterde situatie van de kindergebitten in ons land is de aanleiding voor de ontwikkeling van het project. Gebleken is dat 25% van de kinderen in Nederland zijn tanden niet of slecht poetst. Bovendien komen nog te veel kinderen niet of te laat bij de tandarts. Ouders horen kinderen vanaf jonge leeftijd (vóór het tweede jaar) mee te nemen naar de tandarts of mondhygiënist. Veel ouders weten niet dat een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist is opgenomen in de basisverzekering en dus voor kinderen tot 18 jaar (m.u.v. kronen/bruggen en orthodontie) gratis is.


Hemelvaartsdag gesloten

De praktijk is op Hemelvaartsdag 30 mei en vrijdag 31 mei gesloten. Voor spoedgevallen kunt u de dienstdoende tandarts bereiken via telefoonnummer 0544-466149.


Vacature tandarts (m/v) voor 2-4 dagen per week

Helaas ziet tandarts-medewerker Hanne Lies Schleicher zich na een paar maanden genoodzaakt haar werkzaamheden in onze praktijk te staken. Haar werkzaamheden in haar eigen praktijk hebben een dusdanig hoge vlucht genomen, dat ze daar al haar tijd en energie voor nodig heeft. Als praktijk betreuren wij het dat een grote groep patiënten nu alweer een ander gezicht te zien gaat krijgen.
Daarvoor zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega die ons team langdurig wil komen versterken. Tot die tijd zal tandarts Van der Wielen senior weer de maandagen komen werken. Hier treft u een link aan naar de vacature. Wij vragen uw begrip en willen u ook vragen om, waar mogelijk, uw ongenoegen te uiten bij de overheid over het tandartsentekort. Tevens het verzoek om onze vacature onder de aandacht te brengen van uw omgeving.


16 Mei Dag van het Tandvlees

Komende week donderdag 16 mei nemen wij als praktijk deel aan de Dag van het Tandvlees. Deze European Gum Health Day is een internationale dag voor het bewustzijn van tandvleesaandoeningen.

Verschillende parodontologiepraktijken, tandartspraktijken en mondhygiënistenpraktijken stellen zich open voor een gratis screening van het tandvlees. Wat houdt deze screening in? Om te beoordelen of tandvlees gezond of ontstoken is, wordt de ruimte tussen de tand en het tandvlees opgemeten, de pocket. Dit gebeurt met een speciaal meetinstrument, een pocketsonde. Er wordt gekeken hoe diep de pockets zijn. Hoe dieper de pockets, hoe ernstiger de ontsteking. Er wordt voorlichting en uitleg gegeven over de staat van het tandvlees en eventuele ernst van de aandoening.
Tandartsenpraktijk Van der Wielen ondersteunt deze dag en houdt op 16 mei op 2 momenten een gratis tandvlees-inloopspreekuur, namelijk van 10.45u tot 11.45u en van 16.00u tot 17.00u.


Twee stagiaires

Vanaf 6 mei lopen er 2 stagiaires rond in onze praktijk. Tara Mulder is 1e-jaars student van de tandartsassistente-opleiding (ROC Rijn-IJssel). Zij zal gedurende 10 weken aanwezig zijn van maandag t/m donderdag.
Free Mulder gaat starten met een MBO-opleiding tandartsassistente via het NTI en zal elke ochtend van de week aanwezig. Wij wensen beide dames een leerzame tijd toe.


TP Van der Wielen op Youtube

Vanaf heden vindt u op op http://www.youtube.com/watch?v=Q3MhQV_xrkM een kort interview met tandartsen Eddy en Ian van der Wielen over hun praktijk.
Met dank aan Mixmotion, creative audiovisual media.