Nieuws

Hemelvaartsdag gesloten

De praktijk is op Hemelvaartsdag 30 mei en vrijdag 31 mei gesloten. Voor spoedgevallen kunt u de dienstdoende tandarts bereiken via telefoonnummer 0544-466149.

Vacature tandarts (m/v) voor 2-4 dagen per week

Helaas ziet tandarts-medewerker Hanne Lies Schleicher zich na een paar maanden genoodzaakt haar werkzaamheden in onze praktijk te staken. Haar werkzaamheden in haar eigen praktijk hebben een dusdanig hoge vlucht genomen, dat ze daar al haar tijd en energie voor nodig heeft. Als praktijk betreuren wij het dat een grote groep patiƫnten nu alweer een ander gezicht te zien gaat krijgen.
Daarvoor zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega die ons team langdurig wil komen versterken. Tot die tijd zal tandarts Van der Wielen senior weer de maandagen komen werken. Hier treft u een link aan naar de vacature. Wij vragen uw begrip en willen u ook vragen om, waar mogelijk, uw ongenoegen te uiten bij de overheid over het tandartsentekort. Tevens het verzoek om onze vacature onder de aandacht te brengen van uw omgeving.

16 Mei Dag van het Tandvlees

Komende week donderdag 16 mei nemen wij als praktijk deel aan de Dag van het Tandvlees. Deze European Gum Health Day is een internationale dag voor het bewustzijn van tandvleesaandoeningen.

Verschillende parodontologiepraktijken, tandartspraktijken en mondhygiƫnistenpraktijken stellen zich open voor een gratis screening van het tandvlees. Wat houdt deze screening in? Om te beoordelen of tandvlees gezond of ontstoken is, wordt de ruimte tussen de tand en het tandvlees opgemeten, de pocket. Dit gebeurt met een speciaal meetinstrument, een pocketsonde. Er wordt gekeken hoe diep de pockets zijn. Hoe dieper de pockets, hoe ernstiger de ontsteking. Er wordt voorlichting en uitleg gegeven over de staat van het tandvlees en eventuele ernst van de aandoening.
Tandartsenpraktijk Van der Wielen ondersteunt deze dag en houdt op 16 mei op 2 momenten een gratis tandvlees-inloopspreekuur, namelijk van 10.45u tot 11.45u en van 16.00u tot 17.00u.


Twee stagiaires

Vanaf 6 mei lopen er 2 stagiaires rond in onze praktijk. Tara Mulder is 1e-jaars student van de tandartsassistente-opleiding (ROC Rijn-IJssel). Zij zal gedurende 10 weken aanwezig zijn van maandag t/m donderdag.
Free Mulder gaat starten met een MBO-opleiding tandartsassistente via het NTI en zal elke ochtend van de week aanwezig. Wij wensen beide dames een leerzame tijd toe.


TP Van der Wielen op Youtube

Vanaf heden vindt u op op http://www.youtube.com/watch?v=Q3MhQV_xrkM een kort interview met tandartsen Eddy en Ian van der Wielen over hun praktijk.
Met dank aan Mixmotion, creative audiovisual media.